fbpx

Marianne dacht dat ze gezond bezig was, maar toen ontdekte ze dit en verloor ze kilo’s

Personal Training Leeuwarden

Marianne was altijd al een fanatieke sporter. Ze deed aan hardlopen, yoga en fitness en dacht dat ze daarmee automatisch gezond was en geen dieet hoefde te volgen. Maar ondanks haar sportieve levensstijl, voelde ze zich steeds minder energiek en merkte ze dat haar kleding strakker begon te zitten.

Op een dag raakte ze in haar sportschool aan de praat met een coach die mensen online begeleidde. Hij vertelde haar over het belang van een uitgebalanceerd dieet en hoeveel mensen denken dat ze goed bezig zijn, maar dit blijkt vaak niet het geval blijkt te zijn zodra er goed en kritisch naar hun voeding gekeken wordt. Marianne was verbaasd – ze had nooit beseft dat ze wellicht te veel at en dat dit de reden was waarom ze niet afviel.

De coach in de sportschool bood haar een coachings-traject aan om haar te helpen met haar dieet en levensstijl. Tijdens het traject leerde Marianne zoveel meer over voedingsstoffen, macronutriënten en de rol van voeding in gewichtsverlies.

Zo ontdekte ze dat ze vaak nog steeds te veel at, vooral door haar snacks en tussendoortjes, waarvan ze dacht dat deze nu juist zo gezond waren. Door te leren hoe ze gezondere keuzes kon maken en zich bewust te worden van haar eetgedrag, begon ze al snel af te vallen.

Maar het was niet alleen haar gewicht dat veranderde – Marianne voelde zich ook energieker en fitter dan ooit tevoren. Ze realiseerde zich dat haar oude levensstijl eigenlijk helemaal niet zo gezond was als ze dacht. Door haar dieet en beweging op een evenwichtige manier aan te pakken, voelde ze zich beter dan ooit tevoren.

Nu is Marianne niet alleen een enthousiaste sporter, maar ook een veel slimmere  eter. Ze weet dat het niet alleen belangrijk is om te letten op wat ze eet en hoeveel, maar ook wanneer en hoe deze verandering juist haar lichaam en gezondheid beïnvloedt.

ze leerde ook de kracht van slim bewegen ook dat je echt niet veel uren in de sportschool hoeft door te brengen om gezond te zijn – soms zijn kleine veranderingen in je dieet en levensstijl al voldoende om grote resultaten te behalen.

Het inschakelen van professionele hulp kan een enorm verschil maken bij het afvallen en verbeteren van je gezondheid. Veel mensen proberen het eerst zelf, maar blijven in cirkels draaien en behalen uiteindelijk niet de gewenste resultaten. Het is daarom belangrijk om toegang te krijgen tot de kennis en expertise van experts op het gebied van voeding en lichaamsbeweging.

Zij kunnen op basis van jouw persoonlijke situatie en behoeften een op maat gemaakt plan opstellen en je de steun en aanmoediging geven die je nodig hebt om gemotiveerd te blijven.

Bovendien kan professionele hulp je helpen om je doelen op een gezonde en duurzame manier te bereiken, zodat je gezondheid en welzijn altijd op de eerste plaats komen. Kortom, als je al een tijdje probeert om af te vallen of je gezondheid te verbeteren en niet de gewenste resultaten behaalt, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen. Het kan het verschil maken tussen falen en slagen.

Als laatste is het belangrijk dat het werken met een goede coach nooit aan mag voelen als therapie. Een goede coach werkt samen met je aan het oplossen van je probleem. Of dat nu je gezondheid is, je financiën, je werk of je relatie(s).

Zodra er een kant en klaar plan van aanpak komt voor je probleem doe je er goed aan om met een grote boog om deze expert heen te lopen en een ander te zoeken. Een succesvol coachings-traject is een proces waar je samen met een coach jezelf leert kennen door de vele “‘aha” momentjes om zo een patroon te creëren dat bij je past.

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap