fbpx

Waarom sporten na het werk voor veel mensen vaak niet lukt en HOE je dat kunt veranderen

JDV Online coaching Leeuwarden

Samen met the Mrs sport ik nu 5 dagen in de week om 7:00 uur in de ochtend. Ik geniet er van om in de vroege ochtend te sporten. Het is voor mij namelijk een geweldige manier gebleken om de dag te beginnen met een flinke workout.

Het geeft me een energieboost voor de rest van de dag. Zodra ik mijn workout heb voltooid, voel ik me alert en klaar om mijn dag te beginnen. Dit is vooral handig op dagen waarop ik veel te doen heb en veel energie nodig heb om alles voor elkaar te krijgen. Yep, hoe moe ik ook ben, na het sporten, zodra ik onder de douche vandaan komt voel ik me weer als herboren.

Bovendien merk ik dat ik me, na mijn ochtendworkout, mentaal beter kan focussen op mijn taken voor de dag. Het laten werken van mijn lichaam en het laten stromen van mijn bloed zorgt ervoor dat ik mentaal helderder kan denken en ben ik beter in staat om meer taken af te ronden.

Met mijn online coaching moet ik altijd goed kunnen analyseren en scherp blijven in de feedback. Ik heb gemerkt dat wanneer ik een keer niet sport, ik deze taken beter kan doorschuiven tot een moment nadat ik heb gesport die dag. Lang leve de flexibiliteit van online werken. Niet bepaald een hondenbaan, ik geef het toe.
JDV online coaching leeuwarden

Het laatste punt voor mij dat ik hier wil noemen is dat ik een lange werkdag niet meer na hoef te denken of ik nog moet gaan sporten want ik heb het uuuuuuuuren geleden al gedaan.

Ik bedoel, hoe vaak is het je niet overkomen dat je grootse plannen hebt gemaakt om met een nieuw sportprogramma te gaan beginnen. Na het werk moet het dan eindelijk weer eens gebeuren. Je hebt zelfs je sporttas al ingepakt de vorige dag, maar al in de auto bedenk je na je werkdag allerlei excuses waarom het wellicht beter zou zijn om morgen te gaan. Je bent moe van het werk en realiseert je helaas nog niet dat juist dan sporten ook nieuwe energie kan vrijmaken.

Je wilt geen loser zijn tegenover jezelf en geeft jezelf voor die dag nog één kans. Misschien na het eten nog snel even een uurtje? Zodra de kinderen naar bed zijn? Of…Vergeet het maar. Zodra je de voordeur achter je dicht trok, heeft het drukke leventje achter de voordeur je sportintenties alweer opgeslokt en wordt deze workout inderdaad doorgeschoven naar dag 2 waar je hoopt jezelf niet te zullen gaan herhalen.

Iemand de film “Ground Hound Day” gezien?

JDV Coaching online

Zou je net als ik, in de vroege ochtend begonnen zijn, dan had je je de rest van de dag kunnen ontspannen in de wetenschap dat je al een goede workout achter de rug hebt, voordat de dag begonnen is.

Als je iemand bent die per se in de gym wil sporten, kan het zijn dat sporten in de ochtend gewoonweg niet haalbaar is vanwege andere verplichtingen, zoals werk of studie. In dat geval kan het een goed idee zijn om te kijken naar andere momenten, zoals in de middag of avond.

Of je kijkt naar een gym die 24/7 open is. Daar zijn die gyms voor bedoeld mensen. Niet voor die malloten die om 3 uur ‘s nachts helemaal los willen gaan. Nee, het grootste voordeel van deze gyms is dat je er ook al tussen 05:00 uur en 07:00 uur terecht kunt. HET tijdstip waar bijvoorbeeld in Amerika de gyms het meest bevolkt worden.

Niet in de eerste plaats omdat deze mensen allemaal vroege vogels zijn, maar omdat ze vaak nog een #$@#eind met de auto moeten rijden om te kunnen werken. Praktisch dus.

JDV personal training leeuwarden

Overigens hoeft die workout niet per se in de soms (drukke) gym plaats te vinden. Welnee. De meeste cliënten van mij sporten juist niet in de gym. Het maakt niet uit waar je sport, zolang je het maar doet en op een manier doet die zo bij je past dat je het jarenlang wilt doen. Niet kunt, maar wilt.

En jij? Op welk moment sport jij momenteel en waarom juist dan?

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap