fbpx

MIJN VISIE OP VOEDING EN BEWEGING

Jelle de Vries

Vitaliteitscoach voor iedereen die klaar is om het roer om te gooien en te investeren in een slanker, fitter, sterker en gezonder leven

-Gediplomeerd Voedingsdeskundige
Specialisatie:
Gezondheid – Prestatie – Spiegel (in die volgorde)
-Gecertificeerd Personal trainer
Specialisatie:

Sterker – Functioneler – Fitter – Prestatie (bijwerkingen van al mijn programma’s)

-30 jaar ervaring in de Fitness en Wellness industrie 

Hallo, mijn naam is Jelle de Vries, 55 jaar en al weer bijna 30 jaar actief in de health en wellness-industrie.

Eerst als instructeur, snel daarna als personal trainer, voedingsdeskundige en nu als plantbased healthcoach, gespecialiseerd in het verminderen en elimineren van leefstijl-gerelateerde gezondheidsklachten voor mensen die al (te) veel hebben geprobeerd om van hun klachten af te komen.

Laat me je vertellen waarom ik juist heb besloten om mensen te coachen en ze niet meer te trainen om ze slanker, fitter, sterker en gezonder te maken en hoe deze aanpak ook jou kan helpen sneller en blijvend resultaat te zien. 

Gezondheid staat bij mij altijd bovenaan. Je zou zeggen dat diëten, sportscholen en personal trainers hier rekening mee houden, maar het gebeurt vaak niet.

Te strenge of eenzijdige diëten en of fitnessprogramma’s waarbij je meerdere malen per week naar de sportschool moet zijn absoluut niet nodig een strakker lijf te krijgen. 

Zeker voor de lange termijn zijn deze methodes alsof je met hagel op een bewegend object schiet. Soms is het raak, maar veel vaker is het mis.

Hoe meer levensjaren je op de teller hebt staan, des te belangrijker wordt het investeren in gezondheid.

Toen ik in 2004 personal trainer werd dacht ik dat ik de problemen die mensen hebben die een sportschool bezoeken, nu sneller zou kunnen oplossen dan toen ik instructeur was omdat ik ze nu kon bijstaan in de training die ik speciaal voor ze had samengesteld.
Ik had het mis.

Het gaat niet om de trainingen. Laat me je uit de droom helpen. Hoe geweldig een fitnessprogramma er ook uit ziet, ze kunnen je niet helpen om het vet te verbranden waar je zo graag van af wilt komen.

Mits ze goed zijn opgezet en worden uitgevoerd zullen ze zorgen voor een toename aan kracht, een toename aan conditie door een efficiënter samenspel tussen hart en longen en spieren en als de trainer echt goed is, een betere balans voor de belasting in het dagelijks leven.

In de jaren dat ik begon met dit fantastische werk stond internet nog in de kinderschoenen, maar er was wel al veel informatie beschikbaar. 
Informatie over de “beste” manier van trainen, informatie over het “perfecte” voedingspatroon, het stond er al snel vol mee. 

Mijn filosofie was in die tijd vooral: Geen theorieën afschieten voor je ze hebt geprobeerd en dus heb ik veel trainingstheorieën op mezelf losgelaten. Hetzelfde ging op voor de voeding. 
Wat niet werkte gooide ik weg en wat waarde had bewaarde ik en verfijnde ik om het beter te maken. 

Nu bijna 8 jaar geleden veranderde ik mijn voeding enigszins drastisch. Van iemand die veel zuivel, eieren en vlees consumeerde ging ik van de ene op de andere dag over op een volledig plantaardige manier van eten. 
Ik was klaar met het onnodig eten van dieren en hun producten. Zag er het nut niet meer van in en wist dat ik zonder dierlijke voeding niet om zou vallen en in mijn sportactiviteiten er wellicht wel voordelen uit kon halen. 
Omdat ik vanuit mijn opleiding en ervaring als voedingsdeskundige wist waarmee ik dierlijke voeding moest vervangen, koste me dit geen moeite. 
Ik heb nooit meer achterom gekeken en we zijn nu dus bijna 8 jaar verder. 

Ik ga niet zeggen dat ik sneller herstelde want mijn eigen voedingsgewoonten waren al ruim 20 jaar goed te noemen vergeleken met veel leeftijdsgenoten die veel sneller de voordelen zullen ervaren zodra ze dierlijke voeding zoveel mogelijk weglaten. Niet omdat ze niet fit zijn, maar omdat hun voeding veel te wensen over laat als het gaat om kwaliteit. 

In mijn coaching neem ik de plantaardige voeding dan ook altijd mee. 
Vandaag de dag zijn er zoveel heerlijke plantaardige vleesvervangers en recepten te verkrijgen dat er geen enkel excuus meer kan zijn om het niet minstens 30 dagen te proberen. 

Dan komen we aan bij mijn ideeën over fitness, voeding en mijn manier van coaching. 
Veel van wat je hieronder zult lezen heb je misschien al eens vaker gehoord, maar de kans is groter dat je andere dingen leest dan je tot nu toe weet over fitness.

FITNESS-PROGRAMMA'S VERBRANDEN GEEN VET

Personal Training Leeuwarden

Wat doen fitnessprogramma’s dan wel?

Helaas heb ik trainers vaak de fout zien maken dat er niet goed genoeg werd nagedacht over het programma van de klant.
Er werd weliswaar getraind, maar wat werd er precies getraind?
Zo zijn sommige oefeningen die trainers hun klant tijdens de sessie laten doen deden soms vermoeden dat ze klanten op korte termijn auditie moesten doen bij Cirque du Soleil terwijl ze betalen om gewicht kwijt te raken. 

Het trieste is dat je dat als klant niet ziet. Je hebt een probleem waar je vanaf wilt en je gaat in zee met een partij die je vertrouwd om dit voor je op te lossen. De oefeningen die ze je laten doen, het voedingsschema dat je krijgt, de leefstijltips die je via de mail als extraatje ontvangt.

Het zijn allemaal zaken die een bepaalde waarde voor jou als klant vertegenwoordigen. Ze klinken logisch in je oren en uit de mond van een “specialist”, want zo kijk je nu eenmaal naar een personal trainer, is het overtuigend genoeg om de komende weken twijfels te hebben. Je gaat er voor. 

De trainingen zijn anders dan je gewend bent van de trainingen die je zelf altijd hebt gedaan. Nou is dat ook niet zo moeilijk omdat de meeste mensen geen flauw idee hebben of ze wel met de juiste trainingsmentaliteit trainen. Voor jou zal het niet anders zijn.

Om te veranderen moet je afzien... toch?

Het voelt alsof je wordt afgemat door je personal trainer en dat is ook zo. Je trainer pushed je door de moeilijke momenten (daar zijn er veel van en nou niet zeuren want daar betaal je voor, toch?) en legt je uit dat je de komende dagen behoorlijk wat spierpijn kunt verwachten en nodigt je in dezelfde zin en met de agenda al in de hand uit voor de volgende sessie.

Strenge diëten en fitnessprogramma’s die niet bij jouw huidige leefstijl en mentale conditionering passen mikken eerst op datgene dat je in de spiegel of in de reflectie van de etalageruit ziet.

Dat is lekker voor de korte termijn, maar uit onderzoek blijkt dat 95% van mensen die aan een dergelijke afslankreis beginnen zijn na een jaar of eerder weer terug bij af. Om dat te voorkomen werk ik van binnenuit. Altijd.

Door andere stappen te zetten waar je lijf vanuit de binnenkant al zo lang naar hunkert, zul je ook sneller van je nieuwe spiegelbeeld gaan houden, met het verschil dat de kans op een blijvend slanker en gezonder lijf vele malen groter is.

Veelal wordt namelijk onderschat dat mensen die hun lijf hebben veranderd in de spiegel nog steeds een ander beeld zien dan de werkelijkheid.
Met mijn programma is daar voldoende aandacht voor en werken we aan het omarmen van je andere lichaam.

Door het werken met de vele mensen die ik heb mogen begeleiden is mij één ding duidelijk geworden. Een auto die niet wordt onderhouden gaat stuk. Je laat hem maken of koopt een nieuwe. Een lichaam waar je niet goed genoeg voor zorgt wordt ziek.

Als je jong bent merk je dat vaak nog niet. Als twintiger ga je het huis uit, je gaat samen wonen, studie of werk, voor je het weet krijg je het drukker en drukker en drink en eet je om jezelf te belonen voor al het harde werken. Niet iedereen heeft het druk overigens.

Je kunt ook je lijf verwaarlozen zonder het druk te hebben. Voor iedereen is dat anders, maar vroeg of laat wordt iedereen ziek of krijgt klachten die voorkomen kunnen worden.

JDV Coaching Leeuwarden

Met het stijgen van de leeftijd stijgt ook het belang van onderhoud

Als deze klachten en of ziekten zich openbaren ben je je 40e levensjaar vaak gepasseerd.
Voor mannen wordt het zaak om je hart te koesteren en je leefstijl aan te passen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen anders is het enige symptoom dat je kunt ervaren dat je lichten uitgaan en nooit meer aan zullen gaan.

Dit kun je voorkomen. Mijn programma reset je leefstijl door slimme minimale en superkorte beweegvormen die je niet in de sportschool hoeft uit te voeren. Je hebt het immers al druk genoeg.

Voor vrouwen wordt slimme krachttraining belangrijker dan ooit. Met of zonder sportschool. Jij mag het zeggen.
Mijn programma past zich moeiteloos aan, want de principes blijven gelijk.

Laat je niet wijsmaken dat je na je 40e niet meer een strak lijf kunt krijgen want dat is onzin. Mijn programma houdt rekening met je leeftijd, maar het resultaat is altijd een veel strak(ker) lijf dat er goed uit ziet in de sportschool en nog beter in je favoriete jurk of broek.

Ouder worden hoeft niet gepaard te gaan met pijntjes hier en daar of misschien heb je al klachten die ernstiger zijn. Klachten waarvan je denkt dat het nu eenmaal bij het ouder worden hoort.

Leefstijlgerelateerde klachten kunnen aangepakt worden, mocht je het nog niet hebben meegekregen. Accepteer NOOIT dat het nooit meer anders wordt nadat je van je arts te horen hebt gekregen dat je een probleem hebt met je cholesterol, je bloeddruk, je bloedsuikerspiegel en of je gewrichten.  Dat doe ik niet en na mijn het volgen van mijn programma doe jij dat ook niet meer

Mijn coaching is nuchter te noemen en constructief

Geen nonsense methoden, geen onnodige supplementen en ook geen diëten. Daar zijn maar weinig mensen beter van geworden.

Als jij last hebt van overgewicht en de vaak daaruit voortvloeiende klachten/ziekten zoals: hoge bloeddruk, diabetes type II, migraine, gewrichtsklachten, vermoeidheid, en concentratiestoornissen kan ik je helpen om deze klachten/ziekten effectief bij de bron aan te pakken.

Kortom, als jij serieus werk wilt gaan maken van je gezondheid dan mag jij van mij verwachten dat je daarin intensief en resultaat gericht door mij geholpen wordt.

Ik zeg bewust serieus, want er zal hard gewerkt moeten worden als je nooit meer met deze klachten te maken wilt krijgen en je geen extreem dieet meer wilt volgen.

Ik ga je met mijn coaching uit je comfortzone halen waar dat nodig is omdat dat nodig is om blijvende resultaten te verkrijgen. Ook ga ik je uitdagen anders te denken over voeding en beweging want ook daar gaat het te vaak mis. 

Er zijn vele systemen op de markt op om gezonder, sterker en slanker te worden, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de houdbaarheid van deze systemen als het gaat om lange termijn succes, om maar niet te spreken over wat ze doen met je gezondheid?

De methode die ik heb ontwikkeld, is gebaseerd op wetenschappelijke studies.

Mijn methode is altijd gericht op het optimaliseren van je leefpatroon.
Aanpassingen in de voeding komen in mijn coaching altijd op de eerste plaats.

Met aanpassingen op maat op voedingsgebied pakken we meteen al eventueel overgewicht en ondergewicht aan.

Het hebben van ondergewicht kan namelijk net als overgewicht voor veel klachten zorgen.

De kracht van mijn programma, ongeacht hoelang we samen werken, zit in de feedback.

Zo worden de aanpassingen die je maakt altijd uitgebreid besproken, en blijven we op koers. 

Samenvattend is mijn manier van coachen: 
Ontnuchterend, probleemgericht en vooral persoonlijk want het gaat immers om jou.

Personal Training Leeuwarden

TRANSFORMEER JE GEZONDHEID, PRESTATIES EN SPIEGELBEELD IN 12 WEKEN!

Geen resultaat? Geld terug garantie!

“Mijn coaching legt de focus op wat echt belangrijk is op het juiste moment, wanneer je het het hardst nodig hebt. Dit is de enige manier om snelle en blijvende resultaten te garanderen.”

Jelle de Vries, 53, Vitaliteitcoach, voedingsdeskundige en personal trainer sinds 2004

jaren ervaring
0 +
mensen geholpen
0 +

Liever niet naar de gym?

Voor iedereen die woonachtig is in Leeuwarden is er nu begeleiding aan huis, bedrijf, outdoor of op een andere locatie in de stad. Simpel gezegd betekent dat dat ik je in je eigen vertrouwde omgeving zal helpen om snel en effectief van de meeste klachten/problemen af te komen binnen 8 weken. Daarna kun je het zelf. Niet alleen voelen mensen zich meer op hun gemak in hun eigen omgeving, maar kan er tijdens het traject ook meteen op allerlei praktische zaken worden ingehaakt die zeer belangrijk zijn voor het behalen van resultaat

 
Jelle de Vries Personal Coach Leeuwarden

BIJ ALLE COACHINGSTRAJECTEN:

Personal Training Leeuwarden

Wacht niet langer en laat mij je helpen het beste uit jezelf te halen

Te hoge bloedsuikerspiegels, cholesterolproblemen, gewrichtsklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, slecht libido etc zijn bijna altijd de symptomen van een slechte leefstijl. 

Dit heeft niet alleen tot gevolg dat je energiepeil vaak te wensen overlaat, maar je concentratievermogen neemt daardoor ook af. 

Het is nog niet te laat. Je kunt altijd weer leren hoe dankbaar je lichaam je zal zijn indien je het goed behandelt.

Door je lijf weer in balans te brengen zal het niet alleen ontdaan worden van onnodige ballast, maar zal je in veel gevallen ook niet afhankelijk meer hoeven te zijn van medicatie om je bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker (diabetes type 2) onder controle te houden.

Door mijn bijna 20 jaar ervaring als personal trainer, voedingsdeskundige en vitaliteitscoach, heb ik al vele mensen mogen begeleiden naar een gezonder leven.

Door de aandacht puur op jouw persoonlijke situatie en doelstelling(en) te richten kan ik een programma voor jou  maken dat je in staat stelt om in 8 weken een gezond gewicht te behalen en te behouden met vele fysieke en mentale bonusvoordelen als bijwerkingen. 

Mijn specialiteit is het met beleid omgooien van deze leefstijl in 8 weken, zodat je dat niet alleen voelt, maar ook terug zult zien in de spiegel. 

Als ondernemer is het volgen van mijn coachings-programma een investering die zich ruim uitbetaalt in resultaten van onschatbare waarde. 
Laat deze kans niet liggen en kies voor het toevoegen van meer leven aan uw jaren. 

Waaruit bestaat mijn programma?

Slimme Trainingen

Mijn programma werkt aan je kracht, conditie en souplesse. Verwacht geen trainingen om je bezig te houden, maar gerichte persoonlijke oefeningen die voortdurend worden getest naar de belangrijkste principes voor een sterker, fitter, sexier en vooral gezonder lijf.

Voeding is leven

I am text block. Click edit button to change this text.

Mindset

I am text block. Click edit button to change this text.

Consultants

I am text block. Click edit button to change this text.

Art direction

I am text block. Click edit button to change this text.

Investors

I am text block. Click edit button to change this text.

Mijn naam is Jelle de Vries, 51 jaar jong en werkzaam als Health en Fysiek Transformatie Coach voor mensen die serieus blijvend meer LEVEN aan hun jaren willen toevoegen op locatie (aan huis of bedrijf) in Leeuwarden en wereldwijd daarbuiten (online).
Mijn specialisme is het oplossen van leefstijlgerelateerde klachten door middel van plantaardige voeding, intermittent fasting (vasten), slimme korte trainingen, maar vooral de coachingstechnieken die je lichaam en gezondheid in korte tijd transformeren.

Optional Subtitle

Testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Mauris eros dolor pellentesque sed luctus dapibus lobortis orci.

ERVARINGEN

Wat ik eerst accepteerde als ouderdomsklachten, zie ik nu als signalen waarvan de meesten omgekeerd kunnen worden. Mijn gewrichten, mijn vermoeidheid, mijn kortademigheid. Ik had er allemaal last van en ze belemmerden me bij mijn dagelijkse activiteiten. Na 4 weken coaching voelt mijn lijf al veel soepeler aan en voel ik me veel fitter. Ik had niet gedacht dat voeding zo belangrijk was. Nu weet ik wel beter.

Herman, 58 jaar

Mijn gezondheid was steeds meer achteruit gegaan. Door mijn overgewicht ervoer ik klachten als hoge bloeddruk, hoofdpijn, en vermoeidheid. Na 8 weken met Jelle te hebben gewerkt is mijn bloeddruk een gezonde 120/75. Mijn hoofdpijn behoort tot het verleden en ik heb meer energie..

Joyce, 46 jaar

Ik kan me overdag veel beter concentreren, mijn hoofdpijnen zijn sterk afgenomen, mijn knieën en onderrug geven me nauwelijks nog klachten. Dit had ik veel eerder moeten doen.

Mario, 61

Ik dacht altijd dat ik minstens 4 dagen per week naar het fitnesscentrum moest om slanker te worden. Ook geloofde ik altijd dat slanker worden moeilijker ging naarmate ik ouder wordt. Na Jelle's ontnuchterende coaching ben ik nu slechts 2 keer per week aan het fitnessen. Door vooral op mijn leefstijl te coachen kon ik mijn voedingspatroon veranderen waardoor eindelijk mijn gewicht er vanaf vloog. Ik kan deze manier van coaching dan ook van harte aanbevelen.

Wieteke, 44 jaar

‘Ik kon wel wat spiermassa gebruiken, maar had geen zin om naar de sportschool te gaan. Door simpele oefeningen en de verplichting tot het verstrekken van feedback kon er worden ingegrepen in training en voeding. Ik ben zeer tevreden.’

Rob, 42 jaar

‘Wij hebben PT groepstraining gedaan vlak voor onze vakantie en dit is ons uitstekend bevallen. Lekker buiten sporten in onze eigen woonomgeving. Met z´n vieren kregen we eenmaal per week een pittige les en daarnaast opdrachten mee om thuis te doen. Hoewel de meesten van ons het niet echt deden om af te slanken is dit toch gebeurd. Ons hoor je dus niet klagen. Tot slot was het voor ons belangrijk dat Jelle uiterst sympathiek is als personal trainer en toch streng kon zijn waar het nodig was. Alleen maar complimenten!’

Jan, Gea, Gerbrand en Ineke

‘Na 4 weken werken met Jelle was ik evenzoveel kilo’s kwijt! Hard werken dat moet ik toegeven, maar wat je er voor terug krijgt is niet te beschijven. Ik voel me veel beter, ben sterker en ik ben veel energieker. Het leukste was dat ik weer broeken aan kan die ik bijna al wilde weggooien. Ik kan iedereen die serieus aan zijn of haar lichaam wil werken Jelle aanraden’

Karin, 51

‘Jelle heeft me geleerd dat afslanken niets met potjes en pilletjes te maken heeft. Willen werken aan je gezondheid en er een slanker lijf voor terug krijgen klonk ineens veel logischer. Inmiddels zijn de eerste kilo’s eraf en voel ik me fantastisch!’

Joke, 38 jaar

Ben jij klaar om in je lijf te investeren zodat je lichaam slanker, fitter, sterker en vooral gezonder zal worden, ongeacht je leeftijd?

Bovenstaande mensen hebben zichzelf stuk voor stuk kunnen verbeteren waardoor ze nu lekkerder in hun vel zitten. Ik zou jou ook graag willen helpen om jezelf te helpen.

Met mij als jouw coach ben je verzekerd van een uiterst professionele begeleiding. Zodra je voor één van mijn coaching hebt gekozen beginnen we samen de reis naar een gezonder leven waarin het verkrijgen van een optimale vet/spier verhouding een centrale rol krijgt in het coaching-traject. 

Stap voor stap ga je al snel zien dat goed voor jezelf zorgen door lichaam de juiste aandacht te geven zijn vruchten zal afwerpen. 

Twijfel je nog? Vul dan het kennismakingsformulier hieronder in. 
Ik neem graag contact met je op voor het maken van een adviesgesprek. 

Personal Training Leeuwarden

Our Promise

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Empowerment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo dapibus vitae nisi.

Transparency

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo dapibus vitae nisi.

Partnership

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo dapibus vitae nisi.

Growth

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo dapibus vitae nisi.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan om de eerste stap te zetten naar een gezonder leven

Mijn coaching verreist een blanco mindset t.a.v. voeding en beweging. Het resultaat van mijn coaching is altijd een slanker, fitter, sterker, sexier en vooral gezonder lijf in 12 weken

JDV Coaching 2004 (alle rechten voorbehouden)

JDV Coaching
Joksedam 7
8918 BX Leeuwarden

info@jdvcoaching.nl
KVK 76354075
B NL003079264B82