Het is weer π―π«π’π£πππ ! !
Tijd voor een heerlijk π©π₯ππ§ππππ«ππ’π recept
πΏπππ ππ§ βππ¨π§π’π£π§β πππ₯πππ
Hier is een heerlijk veganistisch alternatief voor een tonijnsalade dat gemakkelijk te maken is en ook perfect is voor sandwiches en toastjes.
Voor 4 porties
ππ§π π«πππ’Γ«π§πππ§:
β
2 Β½ kopjes (400 g) kikkererwten, uitgelekt
β
2 nori-vellen
β
2 el. veganistische mayonaise (of tahini)
β
2 el. citroensap
β
1 kopje (175 g) maΓ―s, uitgelekt
β
1 kleine ui, fijngehakt
ππ§π π«πππ’Γ«π§πππ§:
β
Plaats de kikkererwten in een kom en pureer ze met een vork, met behoud van enkele grotere stukken voor meer textuur.
β
Mix de nori-vellen in een blender op hoge snelheid tot nori-vlokken ontstaan. Voeg deze toe aan de kikkererwten.
β
Voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe en roer tot alles goed gemengd is.
β
Serveer op zichzelf of als vulling voor sandwiches en jasjes. Bewaar in de koelkast gedurende 4-5 dagen.
ππ¦ππ€ππ₯π’π£π€ ππππ§! πͺπ