Het is weer 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐝𝐚𝐠! !
Tijd voor een heerlijk 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐚𝐚𝐫𝐝𝐢𝐠 recept
🌿𝐕𝐞𝐠𝐚𝐧 ‘𝐭𝐨𝐧𝐢𝐣𝐧’ 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝𝐞
Hier is een heerlijk veganistisch alternatief voor een tonijnsalade dat gemakkelijk te maken is en ook perfect is voor sandwiches en toastjes.
Voor 4 porties
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢ë𝐧𝐭𝐞𝐧:
✅2 ½ kopjes (400 g) kikkererwten, uitgelekt
✅2 nori-vellen
✅2 el. veganistische mayonaise (of tahini)
✅2 el. citroensap
✅1 kopje (175 g) maïs, uitgelekt
✅1 kleine ui, fijngehakt
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢ë𝐧𝐭𝐞𝐧:
✅Plaats de kikkererwten in een kom en pureer ze met een vork, met behoud van enkele grotere stukken voor meer textuur.
✅Mix de nori-vellen in een blender op hoge snelheid tot nori-vlokken ontstaan. Voeg deze toe aan de kikkererwten.
✅Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot alles goed gemengd is.
✅Serveer op zichzelf of als vulling voor sandwiches en jasjes. Bewaar in de koelkast gedurende 4-5 dagen.
𝐒𝐦𝐚𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐭𝐞𝐧! 💪😊