fbpx

Sundried Tomato Hummus

Hummus met zongedroogde tomaat JDV Online Coaching Leeuwarden

Klanten die de transitie willen maken naar steeds minder dierlijke voedingsmiddelen maken in mijn programma’s vroeg of laat kennis met Hummus.
Hummus is namelijk een prima vervanger voor vlees/zuivel/ei als je eens zin hebt in een hartige lunch of snack. Als lunch kun je er bijvoorbeeld een heerlijke sandwich mee maken.
Uiteraard kun je hummus kant en klaar in de winkel kopen, maar als je het zelf maakt kun je je eigen draai er aan geven qua smaak en structuur. 

Neem je de sandwich mee naar je werk? Voeg dan op het moment dat je de sandwich gaat eten de hummus en de rauwkost zoals rode puntpaprika toe, om te voorkomen dat je een sandwich zijn body verliest en eruit gaat zien als een slappe hap.
Ook smaakt hummus heerlijk op een volkoren (vezels) cracker of als avondsnack met bijvoorbeeld bleekselderij. Vele mogelijkheden, dus leef je uit!

Wat heb je nodig?

-1½ kopjes (250 g) kikkererwten, uitgelekt -¼ kopje (45 g) zongedroogde tomaten in olie -1 teentje knoflook -½ citroen, geperst -2 eetlepels. olijfolie -½ theelepel zout -¼ kopje (60 ml) water

Zo maak je het:

-Voeg alle ingrediënten, behalve het water, toe aan een keukenmachine (heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een blender of staafmixer) en mix tot een romige massa, stop regelmatig om de zijkanten af ​​te schrapen.

-Controleer op textuur en consistentie en voeg indien nodig water toe. Serveer met rauwe groenten, volkoren crackers/brood Ingewikkelder wordt het niet.

Enjoy!

Oja, hieronder vind je de waarden en macro’s  per portie (4) 

Bereidingstijd: 5 min
Koken: 0 min
Kcal: 181
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vetten: 10 gram

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap