fbpx

Sta jij je eigen vooruitgang en geluk in de weg?

Overtuigingen NLP JDV Online Coaching Leeuwarden

Weet je, er zijn twee goede dingen in het leven. Vrijheid van denken en vrijheid van handelen." -

W. Somerset Maugham

“Dit is een verbazingwekkende en krachtige quote die je even moet laten bezinken.  Er is namelijk niets beter dan je eigen vrijheid in het leven te hebben.  Dit kan worden bereikt door actie te ondernemen en te leren je leven ten volle te manifesteren.  Je zou behoeften, doelen en dromen nooit opzij moeten zetten, simpelweg omdat je denkt dat ze niet belangrijk zijn of een kans verdienen om uit te komen.

Het concept dat je dromen nooit zullen uitkomen is de beste manier om bij de realiteit te blijven, wat die realiteit ook mag zijn. Het is de gemakkelijkste manier om verantwoordelijkheid voor je leven te nemen. Het is eenvoudiger om gewoon maar weer op te geven in plaats van een sterke(re) ziel te creëren die je naar je dromen kan leiden.  Dit pad is weliswaar een moeilijker pad om doorheen te reizen, maar is wel het enige pad dat je naar ware vrijheid kan leiden die je verdient.

Het is moeilijk om altijd maar te proberen sterk te zijn in een samenleving en zeker vandaag de dag. Ik schrijf dit namelijk in een tijd waar zoveel aan de hand is in de wereld dat je bijna gaat twijfelen aan het feit of het ooit nog wel goedkomt. Deze manier van denken is voor mij absoluut geen optie en zou het voor jou ook niet moeten zijn.

Negativiteit ten opzichte van jou idealen en dromen is overal en is zelfs te vinden binnen je eigen familie en/of goede vrienden.

Mensen die je goed kent en die je zeggen dat je iets niet kunt doen. Dat het buiten je bereik is en dat je je hoofd nu maar  weer eens uit de wolken moet halen. Al deze opmerkingen worden onbewust opgeslagen en verankerd in je hoofd en uiteindelijk val je ervoor en geloof je deze opmerkingen ook bewust. Je zult sterk moeten zijn in het blokkeren van negativiteit, om uiteindelijk ook sterk te zijn. Om eigenwaarde en spiritueel bewustzijn te hebben.

Ontsnappen uit deze geïndoctrineerde overtuigingen lijkt bijna onmogelijk, omdat veel mensen in deze samenleving zijn opgevoed om naar de mening van anderen te luisteren en ze vooral niet in twijfel te trekken. We geloven bijvoorbeeld wat we van onze ouders en familieleden hebben geleerd en nemen het gewoon zoals het is in plaats van hun lesmethoden in twijfel te trekken.

Daarna zijn er de vele begeleiders in alle vormen en maten die je hoofd vullen met feiten en hun overtuigingen. Denk aan meesters en juffen (later leraar en lerares), sportcoaches, werkgevers en collega’s. Afstand voor jezelf creëren om kritisch te leren denken is lastig. Zeker wanneer het je niet wordt aangeleerd. Gelukkig heb je zelf de sleutel in je om negatieve overtuigingen die niet voor je werken en blokkeren om te zetten in positieve en bevrijdende overtuigingen. Als iemand zegt dat je iets niet kunt doen, simpelweg omdat ze geen vertrouwen in je hebben, is dit waar je innerlijke kracht in staat is om te schitteren en hun ongelijk te bewijzen.

Het concept van manifestatie kan je alles leren wat je moet weten over het leven van je dromen. Het gedragen naar je werkelijke overtuigingen kan je leven veranderen in een positiever en gelukkiger leven dat ineens veel meer de moeite waard lijkt om te leven. Jij kiest ervoor om voortaan een positief persoon te zijn die positief denkt en negatieve energieën vanuit je omgeving naar jezelf toe vermijdt. Wat een ander ook zegt, het zijn HUN overtuigingen en niet die van JOU.

Wat let je om eerst bij jezelf te rade te gaan wanneer er iets op je afkomt wat jij als negatief ervaart en waar je niet blij van wordt. Ga niet zomaar mee in de gedachten en overtuigingen van anderen, maar vraag je af of hoe je dit kunt ombuigen naar iets positiefs. Alles in het leven is uiteindelijk maar relatief, hoe ingewikkeld het soms ook lijkt. Leef het leven dat je wilt leven. Jje leeft maar één keer dus je verdient tenslotte het allerbeste.  Zoals vermeld in het citaat hierboven, is vrijheid het belangrijkste in ieders leven.  Als je dit en nog veel meer wilt zoeken, dan is het veranderen van je overtuigingen het antwoord op je dromen die je realiteit zouden kunnen zijn.

In een volgende blog zal ik iets dieper in gaan op overtuigingen en hoe het positief je identiteit kan veranderen. Omdat het ook deel uitmaakt van mijn werkwijze in mijn coaching weet ik hoe krachtig dit kan zijn in het behalen van doelstellingen.

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap