Klanten die ik begeleid zijn zonder uitzondering bereid om de uitdaging aan te gaan om meer plantaardige gerechten te consumeren dan ze nu doen, maar de meesten die me weten te vinden hebben de transitie al gemaakt naar een plantaardig voedingspatroon.
De bereidheid naar meer plantaardige voeding is dan ook een voorwaarde om aan mijn programma’s deel te kunnen nemen.
Onderstaand recept is één van de vele die ik met hen deel als ze met mij samenwerken om te leren hoe je én lekker plantaardig kunt eten én ook nog eens voedzaam.
Probeer onderstaand recept eens uit en laat me weten hoe het is bevallen.
Wat heb je nodig?
– 330 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
– ½ theel. kurkuma
– ½ theel. paprika
-2 theelepel. olijfolie
-1 kleine ui, fijngesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-230g spinazie
-½ avocado
Zo maak je het klaar
1) Prak de kikkererwten met een vork, laat een deel heel.
2) Meng de kurkuma en paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout.
3) Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten, tot ze geurig zijn.
4) Voeg vervolgens de gepureerde kikkererwten toe en kook nog 5 minuten, doe ze dan in een kom, dek af met aluminiumfolie en zet opzij.
5) Gebruik dezelfde pan om de spinazie te laten slinken en voeg een eetlepel water toe.
6) Eenmaal klaar, verdeel de spinazie over 2 kommen, garneer met de kikkererwten en serveer met ¼ avocado.
Per portie:
Bereiding: 10 min
Koken: 10 min
Kcal: 417
Eiwitten: 19 gram
Koolhydraten: 56 gram
Vetten: 15 gram