fbpx

De cruciale rol van mijn wekelijkse check-ins voor het creëren van praktisch en slim succes voor jouw succes voor de lange termijn

online coach

Jij wilt dus slanker worden, sterker worden, beter presteren in je sport en gezonder leven? Ben je daar echt klaar voor? Dan moet je verantwoordelijkheid nemen, punt uit! Te vaak zie ik mensen weglopen van hun verantwoordelijkheid als het gaat om het behalen van hun doelen. Ze geven anderen de schuld van hun falen, ze maken excuses en proberen te ontsnappen aan hun verantwoordelijkheid. Maar zo werkt het niet als je echt succesvol wilt zijn.

Luister, ik begrijp dat het niet makkelijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en gezondheid. Maar als jij serieus bent over het behalen van je doelen, dan moet je bereid zijn om te doen wat nodig is. En dat betekent dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen acties, keuzes en resultaten.

Het afleggen van verantwoording is hierbij van cruciaal belang. Het is niet alleen belangrijk voor succes op korte termijn, maar ook voor op de lange termijn. Een goede coach zal je motiveren, inspireren en uitdagen om jezelf te verbeteren. Hij of zij zal je helpen om te leren van je fouten en je successen te vieren.

Maar let op, er zijn nog helaas nog steeds trainers en coaches die mensen een kant-en-klaar programma meegeven of verkopen en denken dat het dan wel goed komt. Geloof me, dit zal jou niet tot nadenken aanzetten. Het zal jou niet helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen acties en keuzes. En daarom zal het jou niet helpen om succesvol te zijn.

Er zijn ook allerlei voedingsapps beschikbaar, met of zonder coach. Ook ik heb in het verleden met dit soort apps gewerkt tot ik erachter kwam dat dit voor de meeste mensen niet werkte. Te geforceerd, te streng, niet flexibel, maar vooral: niet hoeven te nadenken wat er echt beter is aan een iets andere manier van eten en drinken. Mijn klanten zijn altijd weer verbaasd hoe simpel de kern is van wat ze moeten doen. Zodra ze dit snappen volgen er vaak vele “Aha” momenten en blijft succes niet uit.

Cliënten die mij hebben benaderd om beste uit zichzelf te halen krijgen te maken met een wekelijkse online check-in. Deze momenten dwingen hen om na te denken over de manier waarop ze bewegen, eten, denken over zaken als werk, slaap, relaties; alle zaken die hun vooruitgang zou kunnen saboteren. Pas dan kom je tot de kern van wie je bent, waarom je altijd hebt gedaan wat je hebt gedaan en waarom je beng worden wat je nu bent geworden. En als dat beeld je niet bevalt kun je dat maar op één manier veranderen en dat is jezelf verantwoordelijk houden voor de verandering die nodig is.

Dus ik daag jou uit om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen leven en gezondheid. Om verantwoording af te leggen, eerst aan jezelf en dan wellicht aan een coach om zo te leren van zowel je fouten en je successen. Want alleen zo kun jij slanker worden, sterker worden, beter presteren in jouw sport en gezonder leven. En dat is wat jij verdient!

Ik wil ook nog even benadrukken dat mijn klanten absoluut geen fanatieke calorieëntellers zijn. Begrijp me niet verkeerd, kennis van calorieën en macronutriënten is belangrijk, maar dat is niet waar het om draait. Het gaat om het begrijpen van de 1% Kaizen regel.

De Kaizen WAT????

De Kaizen filosofie richt zich op continue verbetering en het nemen van kleine stappen om verandering te bereiken. Het helpt je bij het veranderen van je leefstijl omdat het gericht is op het maken van kleine, haalbare veranderingen die uiteindelijk leiden tot duurzame en langdurige verbeteringen in gezondheid en welzijn. Door steeds kleine stappen te nemen, verminder je de kans op overweldiging en creëer je uiteindelijk een positieve feedback loop die motiveert om door te gaan.

Het gaat echt om de kleine verbeteringen die we dag in dag uit maken. Het gaat om de gewoonten die we opbouwen en de mindset die we creëren. Het gaat om het begrijpen van de diepere reden waarom we deze veranderingen willen maken en het vinden van onze innerlijke motivatie.

Calorieën tellen is simpelweg een middel om een doel te bereiken. Maar zonder de juiste visie en mindset is het een zinloze en tijdrovende taak. Mijn klanten begrijpen dit en daarom zijn ze niet gefocust op calorieën tellen. Ze zijn gefocust op het opbouwen van gezonde gewoonten en het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen succes. Energie als een laser richten op wat echt belangrijk is.

En weet je wat? Dat is precies waarom ze zo succesvol zijn! Door hun focus op bijvoorbeeld de 1% Kaizen regel te leggen en het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen succes, bereiken ze hun doelen op de lange termijn en zie ik ze nooit meer terug. Het is niet altijd makkelijk, maar met de juiste mindset en ondersteuning is alles mogelijk.

Geïnteresseerd in (Online) coaching? Klik hier

#afslanken #coaching #fitness #dieet #hrm #vitaliteit #personaltraining #personaltrainer #leeuwarden #gezondheid

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap