Ze zijn vaak eenvoudig klaar te maken, want zeg nou zelf, je hebt vaak al genoeg al dan niet belangrijke dingen te doen.
Voor 4 personen 🙋♀️🙋🙋♂️💁♀️
✅450g groene boontjes
✅150g cherry tomaten
Voor de dressing:
✅1 teentje knoflook, fijngehakt
✅15g koriander, gehakt
✅2 eetlepels citroensap
✅60ml olijfolie
Wat je moet doen:
✅Snijd het steelaanzet van de groene boontjes. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de boontjes gedurende 3 minuten. Giet ze vervolgens af en spoel ze af met koud water, zodat ze volledig afkoelen.
✅Halveer de cherry tomaten en plaats ze in een saladekom. Snijd de afgekoelde boontjes in stukken van 1-2 cm en voeg ze toe aan de saladekom.
✅Maak de dressing door alle ingrediënten in een foodprocessor te plaatsen en pulseer tot er een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
✅Voeg de saus toe aan de groene boontjes en cherry tomaten en meng goed tot alles goed bedekt is.
✅Serveer onmiddellijk als salade of bijgerecht. Bewaar afgedekt in de koelkast gedurende 2-3 dagen.
Enjoy!