fbpx

Groene Boontjes & Cherry Tomatensalade

boontjes tomaten salade JDV Coaching Leeuwarden vegan
Pssst, ik heb weer iets voor je.
Puur ter inspiratie ontvangen mijn klanten die geen dierlijke producten meer willen eten met regelmaat recepten.
Recepten zoals deze.

Ze zijn vaak eenvoudig klaar te maken, want zeg nou zelf, je hebt vaak al genoeg al dan niet belangrijke dingen te doen.

Voor 4 personen πŸ™‹β€β™€οΈπŸ™‹πŸ™‹β€β™‚οΈπŸ’β€β™€οΈ

βœ…450g groene boontjes
βœ…150g cherry tomaten

Voor de dressing:
βœ…1 teentje knoflook, fijngehakt
βœ…15g koriander, gehakt
βœ…2 eetlepels citroensap
βœ…60ml olijfolie

Wat je moet doen:
βœ…Snijd het steelaanzet van de groene boontjes. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de boontjes gedurende 3 minuten. Giet ze vervolgens af en spoel ze af met koud water, zodat ze volledig afkoelen.
βœ…Halveer de cherry tomaten en plaats ze in een saladekom. Snijd de afgekoelde boontjes in stukken van 1-2 cm en voeg ze toe aan de saladekom.
βœ…Maak de dressing door alle ingrediΓ«nten in een foodprocessor te plaatsen en pulseer tot er een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
βœ…Voeg de saus toe aan de groene boontjes en cherry tomaten en meng goed tot alles goed bedekt is.
βœ…Serveer onmiddellijk als salade of bijgerecht. Bewaar afgedekt in de koelkast gedurende 2-3 dagen.

Enjoy!

Meer leesvoer

Share via
Copy link
Powered by Social Snap