Ze zijn vaak eenvoudig klaar te maken, want zeg nou zelf, je hebt vaak al genoeg al dan niet belangrijke dingen te doen.
Voor 4 personen πββοΈππββοΈπββοΈ
β
450g groene boontjes
β
150g cherry tomaten
Voor de dressing:
β
1 teentje knoflook, fijngehakt
β
15g koriander, gehakt
β
2 eetlepels citroensap
β
60ml olijfolie
Wat je moet doen:
β
Snijd het steelaanzet van de groene boontjes. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de boontjes gedurende 3 minuten. Giet ze vervolgens af en spoel ze af met koud water, zodat ze volledig afkoelen.
β
Halveer de cherry tomaten en plaats ze in een saladekom. Snijd de afgekoelde boontjes in stukken van 1-2 cm en voeg ze toe aan de saladekom.
β
Maak de dressing door alle ingrediΓ«nten in een foodprocessor te plaatsen en pulseer tot er een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
β
Voeg de saus toe aan de groene boontjes en cherry tomaten en meng goed tot alles goed bedekt is.
β
Serveer onmiddellijk als salade of bijgerecht. Bewaar afgedekt in de koelkast gedurende 2-3 dagen.
Enjoy!