Dit is heerlijk om te serveren bij de borrel of als ander snackmoment.
En uiteraard is dit recept weer vegan.
Enjoy!
Dit heb je nodig (4 porties)
-250 gram bevroren doperwten
-1 teentje knoflook
-2 eetlepels citroensap
-½ avocado
-2-3 blaadjes verse mint
Zo maak je het klaar:
1)Doe de bevroren erwten in een kom en bedek ze met kokend water.
Laat ze een paar minuten staan tot ze ontdooid zijn, giet ze af en doe ze in een keukenmachine of blender met hoge snelheid.
2)Voeg de knoflook, het citroensap, de avocado, de muntblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper. Mixen tot een gladde substantie.
3)Voeg 1-2 eetl. van koud water als de dip te dik is. Proef en kruid naar eigen smaak.
Serveer als dip bij verse groenten, chips, crackers of pitabroodjes.
En dit zijn de cijfers per portie (1/4 deel)
Bereiding: 15 minuten
Kooktijd: 0 minuten
Kcal: 92
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 4 gram
Eiwit: 4 gram