fbpx

De MEESt gemaakte FOUT waardoor het ONMOGELIJK wordt om je lijk te veranderen!

Jelle de Vries Vegan Online coach

In deze blogpost vertel ik je wat de meest gemaakte fout is waardoor het onmogelijk wordt om je lijf te veranderen.

Ik val meteen maar met de deur in huis. De meest gemaakte fout waardoor het onmogelijk wordt om je lijf te veranderen is:
TRAINEN VOOR IETS WAT JE AL HEBT OF KUNT.

Het klinkt absurd, maar toch gebeurt het vaker dan je denkt en misschien maak je je er zelf ook wel schuldig aan.

Mag ik je een vraag stellen? Waarom sport je eigenlijk of wat denk je er uit te halen als je overweegt om te gaan sporten?

Als je het doet om je lijf strakker, gespierder, slanker, fitter en of gezonder te krijgen dan heb je de juiste keuze gemaakt en als je nog niet actief bent, raad ik je aan het zeker te worden.

De voordelen zijn namelijk ongekend. Zo verbeter je niet meteen je gezondheid en fitheid door allerlei processen die te omvangrijk zijn om hier allemaal te benoemen, maar zul je je figuur ook steeds meer gaan waarderen.

Oke, het zal lastiger worden om uit de winkels weg te blijven omdat steeds meer kleding je beter zal gaan staan, al denk ik niet dat iemand over deze bijwerking zal gaan klagen.

Maar, dat zal allemaal niet gebeuren als je niet sport voor iets wat je nu nog niet hebt of kunt. Ik zal uitleggen wat ik bedoel. Je hebt er alleen een grote spiegel voor nodig en in sommige gevallen een beetje moed.

Ga thuis eens naakt voor een spiegel staan waar je jezelf helemaal in kunt zien.  Wat je nu in de spiegel ziet is het resultaat van maanden/jaren van jouw leven, ook wel je “Lifestyle” genoemd. Als je het beeld dat je ziet wilt veranderen zul je het met me eens zijn dat je huidige lifestyle zal moet veranderen. Er is echt geen andere manier, geloof me.

Ook een dieet zal nooit een lifestyle worden omdat het slechts op de korte termijn gericht is. Alleen een vernieuwde en bewustere manier van eten, ingezet vanaf de start, zal leiden tot een gezondere lifestyle en hierdoor wordt de kans op succes vele malen groter.

Terug naar het sporten. Om fitter te worden zul je je meer moeten gaan inspannen dan je tot nu toe gewend was anders zal het niet gaan gebeuren. Je dwingt anders namelijk niets af waardoor je hart en longen harder moeten samenwerken om je spieren van zuurstofrijk bloed te voorzien.

Om je lijf te shapen, gespierder te worden (dames, no worries, je kan als vrouw onmogelijk snel gespierd worden) zul je meer gewicht moeten tillen, wanneer het gewicht dat je nu tilt, aanvoelt alsof je moeder het zou kunnen tillen.

Zeker wanneer je als vrouw de BBB (buik-billen-benen) zone snel strakker wilt krijgen zul je krachttraining zeer letterlijk moeten nemen.

Mannen hebben door deze progressieve manier van trainen nog sneller de strandspieren waar je de hele winter al voor traint. Laat daarbij wel je ego in de kleedkamer van de sportschool achter, want aan blessures door het tillen van te zware gewichten heb je geen ene moer, en in het slechtste geval kun je weer een jaar wachten om dat strakke lijf te laten zien.

Is deze manier van trainen/sporten zwaar?
Zeker, maar de resultaten maken de moeite meer dan waard.

Luister, niemand heeft ooit gezegd dat het gemakkelijk was om in vorm te komen en te blijven, maar wat voelt het goed als je doet wat je moet doen en je daardoor krijgt waar je recht op hebt: Het lijf waar je kijkend in de spiegel tevreden mee kunt zijn en het lijf waarin je je weer lekker voelt.

Stap uit de comfortzone om je steeds vaker comfortabeler te voelen.
Niet meer over nadenken, maar zoals Nike zegt: Just Do It!

Wil je meer van mijn blogs lezen?
Abonneer je dan hieronder en je mist niets meer.
šŸ™‚

Ontvang nieuwe blogposts direct in je mailbox!

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap